duminică, 13 iulie 2014

Femeia perfecta

S-au făcut şi se fac studii despre preferinţele bărbaţilor în ceea ce priveşte subiectul "Femeia Perfectă”. În mintea fiecărui bărbat există o tipologie specifică, o idee(sau mai multe, sic!) despre cum ar trebui să arate femeia ideală: tandră, senzuală, sigură pe ea sau sensibilă şi naivă,sursa foto aici


sexoasa rău sau genul  vreausatrecneobservată, blondă, brunetă sau roşcată, slabă, fitness-fit sau mai plinuţă, cu sâni enormi sau cu sâni tip ouă-ochiuri, cu picioare lungi până în gât sau mai scurte de o ciupesc raţele de fund, cu pistrui sau cu tenul alb ca de marmură, părul scurt sau lung până în talie. 

De gustibus non disputandum!
sursa foto aici


Dar două tipologii marchează detaşat în terenul campionatelor de „perfect women”.....

Femeia „trofeu”, 


sursa foto aici

 femeia după care întorc capul pe stradă şi bărbaţii şi femeile deopotrivă, femeia “de bifat”, femeia aia pe care orice bărbat ajuns undeva pe scara socială/financiară o vrea lângă el la un moment dat. E o chestie de status-simbol, de marcat. În concepţia anumitor bărbaţi intră în aceeaşi categorie cu „uite ce super-masină mi-am luat, ăsta e ultimul model de ceas de la Patek Phillipe care l-am primit ieri, ce părere ai despre yahtul ăsta de la Fincantieri care l-am comandat?” Femeile „trofeu”, sofisticate, inaccesibile, preţioase sunt însoţite de un statement foarte clar: luxul nu este accesibil tuturor. Toţi ne gândim la ea, unii au avut aşa ceva lângă ei, alţii nu. Un singur amănunt este de subliniat: femeia „trofeu” nu va fi aleasa niciodată că demnă reprezentantă purtătoare de verighetă, ea are locul ei bine prestabilit. E cea care aţâţă orgoliile şi pohtele, cea care face ca imaginaţia să ţi-o ia razna, parfumul ei îmbătător  de simţuri îţi rămâne impregnat în nări şi pe piele multe zile după ce imaginea ei s-a şters de pe retină....dar atât. Nu te vei gândi să faci copii cu ea, nu te vei gândi cum ar fi să vă ţineţi încă în braţe pe şezlongul de pe terasa casei voastre de la munte la venerabila vârsta de 80 de ani, nu te vei gândi să o prezinţi alor tăi sau să o duci la slujba religioasă de duminică la biserica satului din care provii.

Femeia „vis”,  
 sursa foto aici
femeia....femeie, aia de care te îndrăgosteşti pentru că e aşa cum îţi place, corespunde tiparului tău. Aia naivă, sensibilă, aia care mereu zboară, plină de vise şi idealuri, nu îţi pică falca spre pământ când o vezi, nu îţi iese aparent cu nimic în evidenţă la prima vedere, nu este „appariscente” cum spun italienii, o frumuseţe care să te zăpăcească şi să te subjuge instant. Nu, nu este aşa, dar este ceva mult mai tare. Este delicată, suavă, completă ca femeie, degajă căldură interioară, energie pozitivă şi iubire necondiţionată prin toţi porii. Te priveşte mereu cu ochii mari, frumoşi şi blânzi, împărtăşeşte cu tine simplu şi delicat prea-plinul afecţiunii din care este făcută, te completează prin simpla ei prezenta, te marchează în mod plăcut prin simplitate şi inocenţă, prin frumuseţe şi naturaleţe. Este femeia care te înţelege întotdeauna, chiar şi atunci când o problemă te apasă sau simte un nor trecător peste privirea ta, ea te va mângâia delicat pe faţă şi îţi va lumina viaţa cu un zâmbet şi cu un „Lasă, o să treacă şi asta! Suntem împreună şi vom reuşi să trecem peste toate!”.
Este femeia lângă care îţi faci gânduri, planuri, femeia lângă care poţi să visezi, femeia lângă care poţi să plângi, să te impresioneze ceva şi să arăţi asta. E femeia cu care nu vrei să pari altceva decât ceea ce eşti, nu vrei să o impresionezi prin ceea ce nu eşti….este femeia lângă care eşti gol şi atunci când eşti îmbrăcat. Nu vrea să fii Şmecherul satului, nu vrea să te dai Superman, ea te doreşte exact aşa cum eşti: cu glumele tale uneori nesărate, cu sufletul tău de copil zăpăcit de fluturi şi stropi de casacadă, cu carisma ta, cu trecutul tău, cu stângăciile tale, cu prostiile pe care le debitezi uneori şi de care se amuză. Te vrea doar pe tine, cel de care s-a îndrăgostit ea. Te vrea pentru dragostea din sufletul tău, pentru ceea ce oferi şi primeşti, pentru slăbiciunile tale, pentru bunătatea ta. Nu aşteaptă de la tine chestii pe care nu le poţi face, nu vrea să te transforme în nimic altceva decât ceea ce eşti. Femeia asta ştie una şi bună..că trebuie totul să fie natural, firesc.
Femeia asta este o combinaţie letală, dar minunată. Aş îndrăzni să spun Dumnezească. Şi spun asta pentru că este un dar lăsat de la Dumnezeu să întâlneşti o asemenea femeie cu care să vă împărtăşiţi destinele. Femeia asta este un univers în sine în care vrei să intri şi să nu mai ieşi nicicând, este seiful pe care îl doreşti al tău pe veşnicie şi în care să îţi depozitezi în absolută siguranţă inima, sentimentele, visele.
Femeia „vis” este ca un castel frumos din poveşti, minunat atât la exterior cât şi la interior, supremaţie arhitecturală incontestabilă şi delicateţe în detalii.

Dacă ai o asemenea femeie „vis” lângă tine, preţuieşte-o ca pe o nestemată. Dacă încă nu ai una, roagă-te să o întâlneşti.

Nobis!0 comentarii:

Trimiteți un comentariu