miercuri, 21 mai 2014

Ajuta-ma astazi!

Despre verbul atât de desuet în zilele noastre„a ajuta”  am mai scris aici, în acest articol. Acum însă vreau să îți cer ceva.....
Îţi cer astăzi ajutorul. Nu dramatic, nu ţipând, nu cerşind, dar în genunchi. Am nevoie de tine, am nevoie de încurajările tale, de sfatul tău, am nevoie de îmbrăţişarea ta sinceră. Am nevoie să te simt lângă mine, să îmi redai încrederea în mine însumi pierdută iremediabil undeva prin praful griului cotidian. Ia-mă de mână aşa cum o făceai când eram mic şi poartă-mi paşii prin rătăcita-mi viaţă! Descătuşează-mi sufletul cel plin de amărăciune şi deschide-mi ochii spre orizonturi frumoase şi oameni minunaţi. Fă-mă să pricep că pot şi merit mai mult de atât,arată-mi cum să mă pot privi din nou surâzător în oglindă şi cu speranţă spre viitor. Ajută-mă astăzi să mă regăsesc şi să înţeleg cu claritate şi fără dubii care este scopul meu în această viaţă, aici şi acum. Şi după ce îmi vei oferi ajutorul, ia-mă în braţe şi dansează cu mine valsul fericirii în sunete de suflet înălţat şi trezit de vibrații pline de lumină!
Ajută-mă astăzi......MĂICUȚĂ!

Am crezut că sunt puternic şi că pot face faţă oricărei situaţii. Însă niciodată să nu spui....niciodată. Sunt momente în viaţă când zâmbetul cuiva străin, îmbrăţişarea şi susţinerea morală (şi fizică) te pot ajuta să te ridici. Şi eu am simţit asta pe propria-mi piele. Și mulțumesc infinit Universului că am avut parte de acea mână intinsă exact când aveam mai mare nevoie, când eram pe marginea prăpastiei.

De aceea vreau să te rog ceva astăzi! AJUTĂ ȘI TU! De câte ori poţi, de câte ori ai ocazia.
Nu inventa scuze sau interpune orgolii false între tine şi cel/cea care are nevoie de ajutor! Fă-o şi atât....fără aşteptări, fără remuşcări, ajută din toată inima ta! Şi ştii de ce? Pentru că o faci în primul rând pentru sufletul tău! Este un capital ce se adună de fiecare dată când ajuţi ....acolo..... la catastiful cel neştiut de nimeni, şi care îţi va aduce înzecit în această viaţă din ceea ce dai.
F
ă bine unei plante, unui câine, unui copac, unei bune prietene și bucură-te de bucuria lui/ei.

Fă un bine, ajută, ACUM!   


3 comentarii:

 1. Buna ziua domnule Popescu. Cind ajutam pe cineva nu interferam cumva cu Vointa Divina? daca acel om este in acea situatie o fi pentru ca are de invatat o lectie, sa ajunga mai curat la capatul drumului acolo unde toti trebuie sa ajungem mai intelepti si mai invatati. Nu?

  RăspundețiȘtergere
 2. Draga Anonim,
  Cred cu tarie ca astazi e plina planeta de oameni invatati, dar neimpliniti sufleteste, oameni mari la vorba si mici in fapte, „iluminati” guru care iti povestesc despre chestii ce tin de spiritualitate si profunzimi filozofice stand in pozitia lotus si intonand mantre, dar privind nepasatori sufletul chinuit ce trage sa moara langa ei....si ooh daaa, nefacand nimic, neavand nici o reactie pentru a nu „interfera” cu vointa divina. Ma intreb si eu insa, ca un profan si nestiutor in ale chestiilor de spirit.....nu vointa divina este ca te afli in acel loc, langa acel suflet chinuit, EXACT in acel moment cand are nevoie de tine? Nu cumva, ooohhh tuuuuu guru pur si neprihanit ca spuma laptelui, esti alesul divin pentru a salva acel suflet? Nu cumva esti tu instrumentul/mijlocul prin care acel suflet poate capata o gura de oxigen si poate in felul asta se va reinalta la demnitatea celui de dinainte? Nu stiu, spun si eu....oi gresi oare?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu mai tin minte cine a spus-o: "Pe vremuri, oamenii aveau cruci de lemn şi inimă de aur. Acum, au cruce de aur şi inimă de lemn."

  RăspundețiȘtergere