miercuri, 2 aprilie 2014

Transformare TRX- ancora de usa si suport tavan

Am scris aici  și chiar și aici  despre TRX, noțiuni generale și cum să deosebim unul autentic de unul fake. În partea a doua promiteam să revin cu modicările. 

 sursa foto aici

Așa cum spuneam în postarea precedentă ancora de ușă vine „îmbrăcată” cu o chestie pe care nu o pot denumi țesătură, un fel de 2 feluri între hârtie și material amorf, care probabil e gândit special așa pufoasă să nu zgârie ușile prețioase ale hotelurilor scumpe unde te vei antrena în deplasări.
Adică arăta așa:
 Cum eu doresc ca tot ce am să fie trainic și de durată am cerut sfatul specialistului de pe croitoresc.blogspot.ro și am realizat asta:Am păstrat culoarea galbenă ca sa rămânem în ton cu producătorul, materialul ales este ceva între fâș și cordura, rezistent-testat ți aprobat.
Și cum antrenamentul intensiv în apartament până acum îl făceam exclusiv utilizând ancora de ușă am observat ceva daune la garnitura de închidere a ușii. Ca să evit o înrăutățire a situației am decis să îmi fac și un suport pentru tavan/perete/grindă.


Doua conexpanduri de metal super rezistente de 14 și o garnitură home-made realizată din Flexband au întregit opera.
Dar cum omul care nu are ce face își caută mereu de lucru....tot nu eram mulțumit. În cadrul antrenamentului sunt anumite exerciții în care corpul exercită un anumit tip de presiune aupra suportului datorită balansului. Și mi-am spus ca aș avea nevoie de ceva elastic, rezistent, care să îmi susțină greutatea și totodată să preia elastic șocurile:


Dedeman sau Praktiker.... 4 inele care substituie inelele de ancoraj ale țevilor de eșapament auto și cordura dublă. That's it!

Ce părere ai?   Tu folosesti TRX?  

Un comentariu:

  1. Misto proiect, daca mai vrei un TRX vezi ca are la Decathlon 69,90 lei
    http://www.decathlon.ro/p/8360619_banda-strap-training-domyos.html?search_query=strap&results=25#/2-254-_

    RăspundețiȘtergere