miercuri, 12 martie 2014

Saruta-ma! E important pentru amandoi!

Tu îţi mai aduci aminte de primul tău sărut? Eu da. Eram la şcoală, îndrăgostit lulea de premianta clasei (ei da, alte timpuri, atunci conta scoala şi poziţia în ierarhia clasei), ea era rece şi distan cu toţi băieţii, eu însă eram tenace şi nu renunţăm uşor. După multe tatonări şi încercări de apropiere, într-o zi, la sfârşitul orelor de curs, i-am cerut deschis un sărut. Spre surprinderea mea a acceptat din prima... la început eram stângaci amândoi, dar uşor – uşor totul a devenit mai fluid şi cu garnitură de fluturi în stomac.
sursa foto aici
Cum de îmi aduc aminte de primul sărut şi nu îmi aduc aminte de primul contact sexual?  Cât este oare de important sărutul?
Am făcut ceva căutări cu fratele Google şi iată ce am aflat:
“Bărbații care-și sărută soțiile înainte să plece la muncă trăiesc cu 5 ani mai mult, câştiga cu 20-30% mai mulți bani și au șanse mai mici să intre într-un accident de mașină. Bineînțeles, nu sărutul e cel care face în mod direct aceste minuni – e atitudinea pozitivă dată de sărut. Prostituatele se feresc să-și sărute clienții pentru că aceasta ar presupune dorință adevărată și dragoste pentru celălalt.În cazul femeilor, sărutul este şi mai important pentru alegerea partenerului. La nivel subtil prin sărut determină compatibilitatea genetică şi gradul de igienă al potențialului partener.”
Beneficiile sărutului:
-          Reduce stresul
-          Întăreşte sistemul imunitar.  Partenerii fac schimb de fluide (care conţin minerale şi proteine) care au efect benefic asupra corpului nostru. În cazul gravidelor, pe lângă faptul că le întăreşte sistemul imunitar, dar şi protejează fătul de malformaţii congenitale şi ajuta la menţinerea unei sarcini sănătoase.
-          Antidot anti-imbatranire. Când săruţi pui în mişcare 29 dintre muşchii feţei...practic este cel mai plăcut mod posibil de a face face - fitness.
Kama Sutra descrie 31 de tipuri de sărut, dar cel mai popular este cel franţuzesc, care mai este numit şi legătura sufletelor.
Mai jos ai un clip simpatic încărcat de Tatia Pilieva pe youtube  în care mai multe cupluri de perfect necunoscuţi unul pentru celălalt au fost puşi să se sărute intim prima oară. La început stingheri, cum e şi firesc, apoi se prezintă, fac puţină conversaţie şi lucururile iau alta turnură....  


Ştiţi ce aveţi de făcut în următoarele luni de acum înainte: sărutaţi-vă!


Un comentariu:

  1. Sa inteleg ca de acum trebuie sa ma sarut mai des ca imi creste sistemul imunitar? ;-) Suuuper, dau share si lui iubi' sa citeasca sa vezi ce fatza face

    RăspundețiȘtergere