sâmbătă, 1 martie 2014

Puterea ghioceilor

Oficial, de astăzi 1 Martie, primăvara își intră în drepturi. Tot oficial la români astăzi e forfotă mare peste tot...e vremea mărțișoarelor.


Tot astăzi se oferă flori, alături de mărțișoare, un obicei frumos care marchează astfel începutul primăverii. Deeeemuuult tare se ofereau ghiocei, DOAR ghiocei nu alte flori. Însă de când cu globalizarea și integrarea avem și zambile și lalele și orhidee și frezii și trandafiri....made in Holand. Sunt frumoase, la orice colț de stradă pe toate drumurile, relativ accesibile oricui și, mai ales, ......de fițe. Ghiocelul, banalul ghiocel, a căzut în desuet, e ieftin, doar 1 leu buchetul și nu face față concurenței occidentale. E timid și prea pur ca să țină piept olandezelor omniprezente la tarabe și în florării, fardate și sulemenite, fățoase și atrăgatoare ca niște cocote de lux pe banchetele unor RollsRoyce-uri. 
Puterea ghioceilor însă e de poveste, și alte flori nu o vor avea niciodată. Ghioceii așteaptă răbdători o iarnă întreagă sub stratul gros de omăt și tot cu răbdare străpung pământul înghețat atunci când simt că le e vremea.   E simbolul renașterii la viață, cel mai elocvent, e simbolul puterii interioare de a  răzbi obstacolele și evolua an de an.
M-am gandit initial să îți ofer un singur ghiocel, un adevărat simbol e unicat mi-am zis......
   Apoi m-am gandit că se va plictisi singur-singurel, așa ca i-am mai găsit un frățior ...... 

Tot nu eram mulțumit, auzisem eu vorba aceea din bătrâni că nu se face primavară cu o floare, și m-am gandit că nici cu două, așa că trei era numarul perfect.....Prea puțin zici? Poate ai dreptate. Uite atunci îți ofer un buchet mare...


E bine așa? Sau nu, mai bine îți ofer o mulțime de buchete de ghiocei frumoși și puri.....


De fapt.... recunosc....îmi place întotdeauna să te surprind, să fac lucrurile „a la grande”. Tocmai de aceea dă-mi voie să îți depun la poarta sufletului tău astăzi primăvara întreagă....
O primăvară de poveste să aveți dragele mele, să „renașteți” în frumos și să vă pătrundă puritatea, gingășia și puterea ghioceilor până în cea mai îndepărtată fibră a ființei voastre!

...și un cadou virtual!Gând curat! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu