duminică, 23 martie 2014

Iubeste o femeie simpla

-          Gata, m-am hotărât, divorţez!
-          Ce ai mă, ce te-a apucat?
-          Nu mai pooot, gata, vreau să îmi recapăt liniştea înapoi....

Cam aşa a început discuţia mea telefonică cu Iulian D., bun prieten de o viaţă, căsătorit de 10 ani şi ceva cu o femeie puternică . Au împreună 2 copii frumoşi, o situaţie materială de invidiat...ce mai, oameni realizaţi. Însă tumultul interior al relaţiei a ieşit la suprafaţă de câţiva ani, când femeia puternică de lângă el şi-a dat seama că este puternică şi a început să pună presiune...pe el, pe toţi membrii familiei, pe angajaţi.


Alt prieten, Mitica L., a fost un crai şi un don-juan toată viaţa, e un tip cu o inteligenţă primară deosebit de ascuţită care l-a salvat “la mustaţă” de fiecare dată când era să dea de bucluc. A făcut afaceri curate sau mai puţin curate, a avut perioade de mizerie şi perioade în care se plimba cu maşini de lux şi fiţe. Căsătorit şi el....cu o femeie simplă însă, au o fetiţă împreună şi nu le lipseşte nimic (cel puţin momentan).


Iulian:
-          Când m-am îndrăgostit de ea, am crezut că îl apuc pe Dumnezeu de un picior, era atât de frumoasă şi de senină, îmi lumină ziua când se uită pe sub gene la mine. Acum parcă a intrat diavolul în ea, e agresivă şi nimeni nu îi intră în voie, nu mai vorbeşte acasă decât despre  profit şi creşterea firmei, a uitat să zâmbească şi să fie femeie......

Mitică:
-          Bai Ioane, mă ştii, mi-a plăcut întotdeauna viaţă şi mi-au plăcut femeile frumoase. Am călcat pe bec de multe ori, am pierdut de trei ori totul: casă, maşina, firma, tot-tot, dar de fiecare dată m-a aşteptat acasă Claudia, m-a luat în braţe şi mi-a spus că mă iartă şi că împreună vom depăşi toate greutăţile.       

Cunosc bine cele  2 tipuri de femei, fundamental diferite ca temperament şi caracter, ca educaţie şi poziţie socială.

Femeia puternică este o femeie a noului mileniu, este o femeie emancipată. A învăţat diferenţa între o şurubelniţă în stea şi una în cruce, citeşte pe rupte
şi are o cultură generală de invidiat, nu a învăţat dialogurile din telenovele ci din viaţa reală, când nu se gândeşte la Dostoievski face yoga şi apoi dă o tură cu motorul şi prietenii din multinaţională pe Transalpina. Femeia puternică şi emancipată produce o explozie în ecuaţia cu o necunoscută din mintea bărbaţilor când lasă vederii în poşeta minusculă un set de prezervative alături de parfumul scump. E ambiţioasă, de cele mai multe ori independentă financiar, sigură pe ea până la stele şi înapoi şi vrea mereu totul AICI şi ACUM. Există şi varianta turbo, femeia emancipată ALFA, cea care alege bărbatul, care îl domină, care plăteşte nota la restaurantul de lux cu nonşalanţă, şi care aruncă bărbatul la coş ca un pampers uzat dacă nu i-a îndeplinit aşteptările. Emanciparea femeii puternice este culturală, economică, sexuală şi câteodată şi politică(vezi Udrea).

Femeia simplă este însăşi definiţia femeii. Feminină, caldă, diafană, găseşte mereu o mângâiere şi o vorbă de duh pentru copilul său, pentru soţ sau iubit. Femeia simplă nu joacă rolul femeii iubitoare, ea este Iubire. Pare nesofisticată în simplitatea ei, dar dincolo de puritatea ochilor curaţi vezi un labirint de sentimente pline de lumină sfântă. E frumoasă dincolo de aparenţe, o frumuseţe izvorâtă din interior, nu are nevoie de accesorii scumpe şi haine de lux care să te dea pe spate. Femeia simplă este departe de a fi o femeie proastă, inculta care stă la cratiţă şi miroase a ceapă prăjită de la o poştă când bârfeşte cu vecina de la etajul 4. Este prin excelenţă FEMEIE, soţie iubitoare, mamă, prietenă, cea care îţi face un ceai cald şi care îţi oblojeşte rănile sufleteşti, cea care cu simplitate trece ca o adiere prin viaţa tuturor lăsând în urma ei doar o stare de bine. Este cea care are iertarea în suflet şi cea care a lăsat pe dinafara uşii de la intrare agresivitatea. Este cea care ştie cum e să nu ai bani de întreţinere luna asta, dar în acelaşi timp cea care ştie să se bucure în linişte și fără a epata de bonusul primit la muncă.

Femeia puternică însă a uitat ceva în ascensiunea ei pe scara socială. Într-o lume în care regulile sunt făcute predominant de bărbaţi şi-a autoinjectat o doză mare de testosteron şi agresivitate pentru a face faţă acestei lumi. Nu  judec...doar că nu pot să nu remarc că în toată această ecuaţie şi-a pierdut pe drum esenţa feminităţii: IUBIREA, iertarea şi blândeţea.

De aceea Iulian, public îţi spun acum (dacă tot mi-ai cerut sfatul),.....iubeşte o femeie simplă! Întreabă-l pe Mitică de ce ;-) !Un comentariu:

  1. Bai frate unde dreaq ai mai gasit tu femei simple in Romania? Toate vor un singur lucru: sa le aduci bani sa le faci printese sa o duca ca Monica lu Irinel Columbeanu. Iar alea 4 sau 5 care au mai ramas si care ati accepta viata asa cum e sunt urate cu draci si nu se uita nici naiba la ele. Deci frate daca vezi tu una asa cum scrii tu pe aici adica cu iubire, blanda si frumoasa pune-o si tu pe Mercador ca intru si mio iau de acolo.

    RăspundețiȘtergere