joi, 13 martie 2014

SE INTAMPLA ACUM-Eutanasierea cainilor la Galati

Chiar în acest moment în cartierul Micro 21(Galaţi) a început “curăţenia” de primăvară la câini şi căţei, o Dacia papuc pompos inscripţionată “Gestionarea câinilor fără stăpân” dă târcoale parcurilor şi strânge tot ce mişcă şi seamănă cu un câine.
3 brute cu chip de om îmbrăcate în uniformele albastre Ecosal aruncă în Dacia insalubră şi ruginită fără milă câini şi pui de câini de-a valma, pe unii izbindu-i în treacăt cu capul de tabla maşinii. Am încercat să vorbesc cu una din brutele cu chip de om, dar din gura știrbă nu a ieșit decât un râs răutăcios și plin de satisfacție și 4 cuvinte stâlcite: ” Ordinu nu se discută”.


Pe unii dintre acesti câini îi cunosc, ştiu că au fost deja sterilizaţi prin efortul unei pensionare din Micro 18, care vine zilnic şi le aduce câte ceva de mâncare.  Sunt câini blânzi, care se joacă zilnic în parc cu copiii şi care nu au făcut nici un rău nimănui. Copiii îi strigă pe nume seara( Fetița, Reaua, Bela) și deseori aleargă împreuna după minge.  

Îmi moare sufletul câte puţin la gândul că vor fi ucişi cu bestialitate, fără altă vină decât aceea de a se fi născut într-o ţară aşa-zis civilizată în care presupuşi oameni îşi abrogă dreptul Dumnezeesc de a lua viaţa unor fiinţe. Plâng de furie și neputință…..și mă gândesc cu amărăciune la modul în care îi voi explica fiului meu când se va întoarce de la școală că tovarășii lui de joacă cu patru picioare au fost luați și duși pentru totdeauna într-un loc de unde nu există întoarcere. 

Cum să reacţionez civilizat în faţa unei legi necivilizate şi nedrepte? Care ar fi măsura pe care aş putea să o iau acum, imediat, ca să evit un lung şir de morţi inutile ale unor fiinţe nevinovate?

Un comentariu:

  1. Pai cum sa reactionezi? pui mana pe o ranga si le numeri coastele sau dintii dupa caz, nu iar mai rabda pamantul de tigani borati doar aia se angajeaza la astfel de munci. I-am vazut si pe faleza la fel erau bucurosi cand prindeau cate un sarman de caine.

    RăspundețiȘtergere