vineri, 28 februarie 2014

Învaţa-ma copilul meu!

Îmi priveam copilul cum se juca cu alţii de seama lui. Îl priveam de la depărtare, să nu îl stânjenesc cu prezenţa mea cumva în interacţiunea sa liberă şi necondiţionată.  Era în mijlocul unei discuţii aprinse despre un subiect deosebit de important şi arzător pentru ei, participanţii la dezbatere: Cine are dreptate? ....Era vorba despre minge, cine avea dreptul să şuteze şi cine a trişat....sau ceva asemănător. 
 
sursa foto aici
Discuţia degenera uşor spre ceartă, chipurile băteau spre roşu aprins, nu ştiu sigur dacă de la efortul fizic în sine sau surescitarea provocată de cearta dintre ei. Am crezut la un moment dat că se vor lua la îmbrânceli şi cuvinte fără rost, dar.....miracol....ca prin minune totul s-a calmat. Nimeni nu stabilise însă dacă unul sau altul avea dreptate. Însă toţi au căzut de acord asupra faptului că e mai important să continue jocul decât să se învinuiască unul pe celălalt. Fantastic!!! Colosal!!! Mi-a venit în minte chiar atunci întrebarea: “Dacă în locul copiilor ar fi fost nişte adulţi cum s-ar fi terminat disputa?”
 
sursa foto aici

"Faptele copiilor sunt un testament pe care îl primesc la maturitate de la părinţii lor." Christopher Paolini
"Copiii sunt mesaje vii pe care le trimitem unor timpuri pe care nu le vom mai apuca." Neil Postman
Peste tot în jurul nostru sunt copii. Observă-i atent! Învață de la ei ceea înseamnă iubirea necondiţionată. Un copil chiar în mijlocul unei dispute aprinse nu urăște, nu ţine ranchiună, chiar dacă este prins tot în acea dispută. Un copil nu are motive să ierte procedând astfel, pentru că rămâne curat.
"Poţi învăţa multe lucruri de la copii. De exemplu, despre cât de multă răbdare ar trebui să ai ." Franklin P. Jones
Am învăţat azi de la copilul meu 3 lecţii:
  •     Am învățat că de la oricine poți învăța.Am învățat că nu trebuie să subestimez pe nimeni, am învăţat că nu contează vârsta, statura sau poziţia în societate pentru a fi un bun învăţător. 
  •    Am învăţat lecția iubirii necondiționate. Iubeşte pur şi simplu, ca să nu ai timp să urăşti sau să porţi ranchiună.
  •    Am învățat că ceea ce există în jurul meu este în rezonanţă cu așteptările mele. Adică am ceea ce atrag. Orice persoană care apare în viața mea o face pentru că eu să pot trăi o anume experiență, pentru că eu am cerut Universului la nivel subtil acea experienţă pentru a putea învăţa ceva din ea şi astfel evolua.

Învațăm de la copii noștri puritatea, inocența și pacea interioară.

”Toți oamenii mari au fost odată copii…însă numai câțiva dintre ei își mai amintesc.” Antoine de Saint-Exupery
Fii astăzi şi tu bucuria, fericirea și pacea cu care să primești în viața ta o nouă experiență!

 Last edit: Un copil minunat cu o voce extraordinara....


Lasă-mi te rog un comentariu mai jos, şi spune-mi tu ce ai învăţat de la copilul tău! Mulţumesc!

Nobis!

Un comentariu: